Levende Historie Harderwijk (LHH) is een Harderwijkse vereniging.

Levende Historie Harderwijk is een vereniging, die in 2010 is opgericht. Doelstelling is het tot leven brengen van  twee periodes uit onze vaderlandse geschiedenis bij specifieke evenementen.

De middeleeuwen

Eén van deze periodes is de middeleeuwen, rond het jaar 1560. Kijk hier

De Victoriaanse periode

Naast het tijdperk middeleeuwen is de vereniging ook actief in het uitbeelden van het leven rondom het einde 20e eeuw (wij spreken hier zelf over de Victoriaanse periode). Kijk hier naar een dag op de Victoriaanse Kermis.

De vereniging

De vereniging telt een 40-tal spelers, die zich bekwamen in een beroep, of die een middeleeuws en/of Victoriaans karakter uitbeelden. Gedurende het verenigingsjaar worden spelersavonden belegd, waarop bijvoorbeeld samenspel wordt aangeleerd, lezingen worden gegeven, waar toekomstplannen worden gesmeed en al wat dies meer zij.

LHH is in het verleden opgezet om binnen de stad Hanzestad Harderwijk de middeleeuwse Hanzesfeer op gezette tijden tot leven te wekken. Inmiddels reizen wij met ons gezelschap door heel Nederland en West-Duitsland. Zo zijn we met enige regelmaat de bewoners van kastelen, vieren we als dorpsbewoners het zoveel-jaar bestaan van een stad, beelden wij het middeleeuwse dorpsleven uit in het Verhaal over de geschiedenis van Nederland en ga zo maar door.

Hier een kijkje in een aantal door
onze aanwezigheid opgefleurde evenementen: